Piri Reis Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği programı öğrencileri, lisans öğrenimi sırasında 2 farklı gruptan oluşan toplam 40 iş günü staj yaparlar. Yapılacak stajların süresi ve içeriği, Mühendislik Fakültesi Staj Yönergesi tarafından belirlenmiştir. Öğrencilerimiz, hemen hemen bütün sektörlerde, ulusal ve uluslararası firmaların farklı birimlerinde staj yapmaktadır.
I. Grup Staj: Bu grup stajında öğrencinin, atölye tipi işleri (lehimleme, kablolama, kart çizme, temel test ve ölçü aletlerinin kullanılması, Elektrik-Elektronik Mühendisliği cihaz/alet/sistemlerinin tanınması ve benzeri çalışmaları) gözlemlemesi ve bu işlerde deneyim kazanması amaçlanmıştır. Ayrıca öğrencinin üretim süreçlerinde bilgi, deneyim ve beceri kazanması beklenmektedir. Bu grup staj için ön koşul ise, IV. yarıyıl sonuna kadar tüm derslerini almış ve devamsızlıktan kalmamış olmaktır.
II. Grup Staj: Bu grup stajında öğrencinin işletme ve organizasyon (işletmenin tanımı, yönetim planı, üretim, depolama) deneyimini kazanması amaçlanmaktadır. Ayrıca öğrencinin Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünün elektromanyetik ve mikrodalga, haberleşme ve sinyal işleme, kontrol ve otomasyon, devreler ve sistemler ile bilgisayar gibi alt uzmanlık alanları ile ilgili tasarım, üretim, bakım-onarım ya da işletme faaliyetlerinden en az birini gerçekleştiren bir iş yerinde çalışarak bu konularda tecrübe edinmesi beklenmektedir. Bu stajda öğrencinin, araştırma-geliştirme, ürün geliştirme, proje planlama, takip ve kontrolü, üretim teknikleri, maliyet analizi, kalite kontrol gibi konularda bilgi, deneyim ve beceri kazanımı amaçlanmaktadır. Bu grup staj için ön koşul ise, VI. yarıyıl sonuna kadar tüm derslerini almış ve devamsızlıktan kalmamış olmak ve I. Grup stajını tamamlamaktır.